Admin Admin
الدولة : عدد المساهمات : 147 نقاط : 438 تاريخ التسجيل : 05/01/2016 العمر : 45 الموقع : الكويت
| موضوع: الحمرة وبيضه من مطبخي الخميس يناير 07, 2016 3:48 am | |
| السلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم
كل عام وانتم بخير ياحلوين
كيفكم ياحلوين اخباركم اييه
ياترى انتم عاملين ايه
ابتدى رمضان وابتدت السفر تعمر بالحلويات النهردة انا عملت حاجه اشتهرو فيها جدودنا وهي شكلها حلو وطعمها احلى
وهي الحمرة وبيضه
نشوف دلوقتي الطريقة والطبق شةوفو معي
المقادير
المهلبيه
اربع معالق حليب بودرة ثلاث اكواب ماء ثلاث او ارع نشاء مستكه
طبعا لوكنتي عايزة تعملي مهلبيه لوحدها حتحطي سكر وماء زهر بس حنا عشان الطبقه الحمرة حلوة مابنحط سكر
الطبقه الحمرة
دبس اي نوع رمان او تمر نشاء وماء
الطريقه
معروفه تحطي كل مقادير المهلبيه على النار وتحركيها حتى تخثر او تكثف
تصبيها بالصحون
بعدين مقادير الحمرة بقدر اخر على النار حتى يجمد
وتصبيها فوق الطبقه الاولى وتزينيها وتحطيها بالثلاجه وصحتين وعافيه | |
|